Employers

Liebr biedt orderpickers (inpakkers), magazijnmedewerkers en productiemedewerkers aan voor werkgevers in heel Nederland. Ander personeel nodig? Het vaste tarief voor alle krachten is 17,35 euro per uur ex BTW. Onze wervingsfee bedraagt 495,- euro ex BTW. Wij helpen u graag. Liebr werkt voor verschillende opdrachtgevers in alle branches op het gebied van eerdergenoemde functies. Wij werken voor het midden- en kleinbedrijf. De belangrijkste vraag voor een ondernemer is of zij (direct) iemand in dienst moeten nemen, payroll, uitzendkracht etc. Wij denken graag met u mee. En daarbij maakt het niet uit of u 1 persoon nodig heeft of een heel team. Elke opdrachtgever krijgt dezelfde ‘100% tevredenheidgarantie’ service!

 

Kosten werknemer uitzendbureau versus kosten werknemer zelf in dienst

Als je iemand in dienst neemt, dan betaal je de werknemer salaris. Naast loonkosten, krijg je ook met andere kosten te maken. Bijvoorbeeld ziektekosten, transitievergoedingen of een mogelijke pensioenregeling. Ook zijn er een aantal verplichtingen die je moet nakomen als werkgever. Om een goede afweging te maken tussen een uitzendkracht of een medewerker zelf in dienst nemen, is het belangrijk om te weten wat er allemaal bij komt kijken wanneer jij je personeel zelf gaat verlonen. 

Voordat je de daadwerkelijke keuze maakt, is het goed om een helder overzicht van de kosten te hebben.

 

Kosten werknemer in loondienst berekenen

Grofweg kun je de volgende vuistregel hanteren voor het berekenen van loonkosten: het brutosalaris stel je op 100%. Het loon dat een werknemer ontvangt is ongeveer 70%, vanwege belastingen en premies die hij of zij betaalt. De kosten voor jou als werkgever komen op ongeveer 130 à 140%, maar je totale personeelskosten kunnen zelfs oplopen tot wel 150 a 160%.

De loonkosten zijn mede afhankelijk van de sector waarin je wordt ingedeeld door de Belastingdienst. Daarnaast ben je als werkgever verplicht werknemers minimaal 20 vrije dagen per jaar te verstrekken en mogelijk geef jij of de cao waaraan je gerelateerd bent, nog een aantal bovenwettelijke vrije dagen. De verzekeringen die je (eventueel) afsluit voor je personeel zijn variabel en ook afhankelijk van de branche en verleden.

 

Kosten werknemer via het uitzendbureau

Payrollkracht

In tegenstelling tot de werknemer in eigen loondienst te hebben loop je nu niet zelf het risico voor eventueel ziekte, uitval of verlof van deze werknemer. Dit besteedt je namelijk uit. 

Helaas is payrolling in 2020 een heel ander verhaal geworden. 

Per 1 januari 2020 gelden nieuwe regels voor payrolling. Payrollen blijft mogelijk om inleners te ontzorgen maar payrollkrachten krijgen minimaal dezelfde arbeidsvoorwaarden en dezelfde rechtspositie als werknemers in dienst van de inlener. Dit betekent dat payrollen veel duurder wordt. Echter, in sommige gevallen is het wel degelijk een goede optie.

 

Uitzendkracht

Er zijn dan ook nog de ‘Uitzendkrachten’. Dit is een andere vorm van inhuren dan payroll krachten en een stuk interessanter geworden. Simpel gezegd werft het uitzendbureau bij Uitzenden jouw kandidaten en bij Payroll werf jij zelf je kandidaten. Hierdoor ontstaat er dat je bij uitzenden niet aan de regels verbonden bent om de arbeidsvoorwaarden één op één te volgen. Bij uitzenden mogen de uitzendbureau’s de ABU CAO (de cao voor uitzendkrachten) hanteren. Een gemiddelde uitzendkracht bij een concurrerend uitzendbureau kost je het bruto uurloon, vermeerderd met 90% uurloon (190%).

 

TIPS

  • Anticipeer op een terugval in opdrachten, orders of het wegvallen van klanten. Als je dan moet afslanken, kom je lastiger van mensen af. Kijk daarom naar de functies die cruciaal zijn voor jouw bedrijf. Die mensen kun je best een vast contract bieden. Maar de mensen over wie je twijfelt en diegene met functies die je wat makkelijker kunt missen in mindere tijden, kun je misschien beter op tijdelijk laten staan.
  • Een toekomstige werknemer zelf werven en direct in dienst nemen, lijkt een slimme zet. Met name sinds de invoering van de Wet WAB per 1 januari 2020 is ‘ vaste dienst’ aantrekkelijker voor een werkgever. In 2020 komen de gemiddelde werkgeverslasten voor tijdelijk personeel uit op 23,9 %, terwijl dat percentage voor vast personeel op 18,9% blijft steken. Echter, bij ziekte, wegvallen van opdrachten, een ongeluk, arbeidsconflict etc. kan het flink in de papieren lopen. Houd rekening met verschillende scenario’s, niet alleen met een rekensommetje van uurtarief plus 30/40% (belastingen en premies).

Samenvattend: Indien u een werknemer, of meerdere, zoekt en deze uiteindelijk in dienst wilt nemen, dan is het aan te raden om de werving en selectie uit te besteden. Uiteindelijk neemt u zelf de beslissing of iemand wel of niet bij u komt werken. In verband met verschillende factoren (opdrachten, ziekte etc.) kunt u het best iemand via een uitzendbureau aannemen om de toekomstige werknemer beter te leren kennen. En mocht u uiteindelijk deze persoon in dienst willen nemen het eerste contract 7 maanden te laten duren, dan kunt u de eerste maand gebruiken om het functioneren van uw werknemer te beoordelen (Wet Werk en Zekerheid). Na 24 maanden dient u een vast contract aan te bieden.

 

Waarom LIEBR?

 

Liebr denkt met opdrachtgevers mee. Wij zijn er voor u. We zijn gespecialiseerd in het werven en selecteren van personeel, rekening houdend met al uw wensen.

 

Liebr werkt voor een vast laag tarief per uur. Wij hebben geen dure overheadkosten, uitgebreide marketing of dure leaseauto’s. Wij hebben wel onze service hoog in het vaandel!

U kunt naast het inhuren ook direct iemand in dienst nemen via Liebr. Liebr rekent daarvoor slechts een fee van 495,- euro ex BTW.

Ook als u voor bepaalde tijd mensen nodig heeft, zonder deze in dienst te nemen, staan wij uiteraard voor u klaar. Ook Parttime is mogelijk uiteraard.

WIj hanteren een betaaltermijn van 30 dagen na de factuurdatum.

Nog vragen? Stuur even een berichtje!

 

 

Form

Send me information without obligation